2020-11-18 10:32:23• hírek • Agerpres

E. Hellvig: A kommunista Szekuritáténak és a SRI-nek semmi köze nincs egymáshoz

Foto: bihon.ro
Foto: bihon.ro

A kommunista Szekuritáténak és a Román Hírszerző Szolgálatnak (SRI) semmi köze nincs egymáshoz - jelentette ki kedd este, Gheorghe Ursu volt disszidens halálának 35. évfordulója alkalmából küldött üzenetében Eduard Hellvig, a SRI igazgatója.

"Egyértelműen megerősítem, hogy a Román Hírszerző Szolgálat nemcsak határozottan elhatárolódik a Szekuritáté által elkövetett bűncselekményektől és visszaélésektől, hanem kifejezetten el is ítéli azokat. A kommunista Szekuritáténak és a SRI-nek semmi köze nincs egymáshoz, amiként nincs közük egymáshoz a demokratikus rendszer értékeinek és a totalitarizmus különböző formáinak. A SRI továbbra is határozottan támogatja azt a folyamatot, amelynek során a román társadalom véglegesen meg akar szabadulni a múlt sötétségétől"- hangoztatta a SRI igazgatója.

Gheorghe Ursu mérnök 1985. november 17-én belehalt a Szekuritáté pincéiben elszenvedett verésekbe és kínzásokba, miután a Ceauşescu-rendszer rémtetteit feltáró két levelét felolvasták a Szabad Európa Rádió román adásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: